Modell fotó – a sokféleség különleges élménye

By in
870

Modell fotó – a sokféleség különleges élménye

A fotós öröme – modell fotó

Szerencsés az, akinek a szakmája a hobbija is egyben. Mi fotósok ezen kevesek közé tartozunk. A témák, a modellek, az utómunkálatok sokfélesége olyan végtelen számú kombinációkat eredményez, mely már-már a bőség zavara.

Persze mindannyian mást szeretünk fotózni. A modell fotózás egy különösen nehéz, de mégis hálás terület. Az emberek sokfélék. Személyiségük, múltjuk, koruk, bátorságuk, nemük szerint. A változatosság, a különbségek és különlegességek pedig annyira sok izgalmat visznek a feladatba!

A modell fotózás eszméletlen nagy pszichológiai érzéket igényel. Talán a modell – tudatosan vagy tudattalanul – rejtőzködik, titkolózik, vagy egyszerűen csak feszeng, hiszen sokan talán az óvodai fotózáson voltak legutóbb ilyen helyzetben…

Az alábbiakban szeretném kiemelni a modell fotózás legnehezebb, de egyben legnagyobb odafigyelést igénylő „helyzeteit”.

Modell fotózás – hölgyek

Hej, a nők csodás lények. És persze sokszor képtelenség megérteni őket: észjárásukat, tetteiket, megtalálni azt a pontot, amikor nem játszanak, teljesen őszinték a férfihoz.

Nos, ezek a nehézségek nem csak az életben, a párkapcsolatokban vannak jelen, hanem a modell fotózás alkalmával is. Számtalanszor – de nem elégszer – említettük, hogy a célunk bebizonyítani, hogy Magyarország igenis lehet a mosolyok országa (ha már itt élnek a legszebb nők!). Azonban itt jön a bökkenő. Mert milyen is a női mosoly? Titokzatos, őszinte, pajzán, elképesztő, felszabadult, vadító vagy éppen tettetett, azaz: sokféle!

Na, te fotós, akkor csípd el azt a nőt teljes valójában! Megtisztelő feladat…

Modell fotózás – gyerekek

A fotózásnak nem sok annyira hálás területe van, mint a gyermekek fotózása. Természetesen minél kisebb gyerkőcről van szó, a modell fotózás annál több tiszta, őszinte, elkapott, felszabadult pillanatot rejt magában.

Egy modell fotózás alkalmával könnyedén megfigyelhető, hogy a gyerekeknek még a pózolása is annyira bájos, makulátlan és felhőtlen, hogy mesterkéltségről szó sem lehet. Nem játsszák meg az érzelmeket. Az, amit a fotón látsz, az zajlik le belül is: kitörő öröm, durca, megilletődöttség – a képen ő lesz, a megismételhetetlen, egyedi emberi lény…

Egy ember sokféle arca – a modell fotózás emberismeret és élettapasztalat…

Említettük az emberek sokféleségét. Emellett azonban még nagyobb számú variációkat eredményeznek egy ember különféle arcai.

A modell fotózás során elkaphatom őket szomorú, szégyellős, boldog, szerelmes, emelkedett, dühös, elmélázó vagy éppen szexis pillanatukban. Igen, még lehetne sorolni, de ismernem kell a korlátaimat ahhoz, hogy ne érjen csalódás, ugyanis annyi képet, ahány színezete, változata van egy-egy emberi érzelemnek, és ahányféle módon az egy-egy modellen megjelenik, annyi képet készíteni nem lehet…

Minden egyes modell fotózás egy nagyszerű élmény, kihívás és kemény munka.