Rólunk

A mi küldetésünk!

A Magyarország mosolya weboldal azért jött létre, hogy bebizonyítsuk a világnak, hogy a Magyarok igenis tudnak nagyon pozitívan, szépen mosolyogni, nemcsak keseregni, ahogyan azt sokan gondolják. Ez a mottónk Mosolyogj Magyarország! Így a weboldal küldetése nem más, mint minél több embert mosolyra fakasztani és mosolyát rögzíteni.

Fényképezőgéppel bárkit szívesen lefotózunk, és ennek az ára nem más, mint egy kedves és őszinte mosoly.  Elsősorban portré vagy más néven portfolió fotót készítünk, amit feltöltünk a magyarorszagmosolya.hu oldalra.

Természetesen, ha valaki az esküvőn lévő mosolyát szeretné láttatni azt is szívesen rögzítjük előzetes egyeztetés alapján. Célul tűztük ki, hogy Magyarországon minél több mosolyt összegyűjthessünk, a lehető legjobbakat és legőszintébbeket feltöltve a weboldalra az értékelés útján a látogatók értékelhetik. Vagy akár hozzászólásukkal kifejezhetik tetszésüket.

Már tudományosan is bebizonyított, hogy a mosolynak gyógyító ereje van, gondoljunk csak a bohóc doktorokra. Maga a mosoly és az örömérzet, vagy nevetés összefüggésben áll, ilyenkor úgynevezett endorfin hormon szabadul fel az agyban, ennek következményeképp érezzük az örömérzetet. Egyes kutatások szerint minél többet mosolygunk és nevetünk annál biztosabban egészségesek vagyunk. Mi más lehet a fontosabb az életben mint a kiegyensúlyozott boldog örömteli pillanatok, ami még csak pénzbe sem kerül az immunrendszer ingyenes orvossága állítják a természetgyógyászok.

A portré fotó, vagy a portfólió fényképezése során viszont azonnal kiderül a mű mosoly azt nem tudjuk leplezni, ha csak megjátszva mosolygunk az kiül az arcra és a szemünkre. Hiszen az őszinte mosoly a szemünk tükrében, a lelkünkből indul. A gyermeki mosoly ezzel szemben aligha lehet megjátszott, a gyerekek őszintén tudnak mosolyogni, örülni. A nők ősidők óta festik az ajkaikat, hiszen a széles mosolygással a férfiak figyelmét magukra tudják vonni, ez teljesen ösztönös viselkedésként alakult ki. Van azonban egyfajta rutinos mosoly, amire kevesen képesek, elsősorban a színészek és a tévé szereplői, műsorvezetők alkalmazzák a rutinná vált erőltetett műmosolyt. Azért természetesen őket is le lehet leplezni, ha a szemüket figyeljük, nincs összhangban, mintha ott sem lennének. Aki valóban őszintén képes mosolyogni az rossz ember nem lehet, hiszen az mélyről jön, a szeme és a szája is összhangban mosolyog. A jó fotós is azért lő el több száz képet egy portré vagy portfoliófotózás készítésekkor, hogy megtalálja a legszebb és legőszintébb arcunkat amit készített rólunk. A női arc fotózásakor a jó smink kiemeli az arc részeit, részleteit, struktúráját, ami még előnyösebb lehet a fotózáskor.  A férfiakat is lehet és ajánlott is sminkelni, ha portré fotót készítünk. Természetesen nem úgy mint egy nőt, inkább csak alapozót és púdert szoktak használni. A gyerekeket kevésbé szokták kifesteni és ez így rendben is van, nekik szerencsére nem kell semmit sem elrejteni sem kiemelni. Szerencsére kis hazánkban nem divat, sajnos Amerikában ez nem egészen így van, ott ennek külön divatja van, ami szerintünk elég beteges. Egy jó fotó kedvéért úgy öltöztetik fel őket mintha egy felnőtt portfólió sorozatot készítenének.

Kovács Gergely

Tel.: 30 86 22 658

magyarorszagmosolya@gmail.com