Portfólió és modellfotózás a karrier beindításához

By in
2813

Portfólió és modellfotózás a karrier beindításához

Megannyi csodás emberi találmánnyal szembesülhetünk nap, mint nap, viszont mi most a fényképezőgépről, illetve fényképekről szeretnénk egy tartalmasabb cikket összehozni. Bevalljuk őszintén, hogy valósággal megőrülünk a régi gépekért, ebben az esetben pedig az ősrégiekre gondolunk. Tudjátok, azokért a monstrumokért, amikor egy sötét vászondarab mögé kellett bújjon a fotós és aztán valósággal lőtt egy nagyot, amikor lekapta az embereket vagy tájat.

Igazából mi sem tudjuk, hogy miért, de imádjuk például régebbi filmekben nézni, ahogyan elkészítenek egy képet. Van abban valamilyen nemesség, magasztosság, illetve mondhatni, még alázatosság is, hiszen egy akkor egy jó fényképet összehozni nem kis feladat volt, illetve nem volt olcsó mulatság. Ezek miatt pedig mindenki megpróbálta komolyan venni és úgymond odatenni magát, hogy minden klappoljon azon a képen. Ma már nem beszélhetünk ilyen tényezőkről, hiszen, ha nem tetszik egy kép, akkor azonnal lehet egy másikat készíteni, lényegében még energiát is alig fogyasztva ezzel, ja és persze akár telefonról. Azonban kedveljük ezt a korszakát is a fényképezésnek, hiszen így szinte bárkinek elérhető, hogy minőségi képeket csináljon, és úgymond kiélje magát. Eleve különbözőek az emberek és nem tudni, hogy például kinek mi egy jelentős, fontos pillanat, viszont ebben az esetben csak elég előkapni a fényképezőgépet és már meg is van örökítve. Belegondoltunk egyébként már, hogy miért is készítünk fotókat? Sokan biztos, azonnal rávágják, hogy hát megmarad emléknek. Valóban, azonban mi kitartunk a véleményünk mellett, miszerint, ki miért. Nyilván, mindegyik emlék lesz, de például vannak olyan személyek, akik egy héten több képet is készítenek magukról. 5-10-20 év múlva majd mindet megnézni és emlékezni fog, hogy az mi célból készült? Nos, hát ezt kötve hisszük. Szerintünk nagyon egyszerű a válasz, hiszen az embereknek eltérőek a céljaik, vannak, akik szórakozásból, vannak, akik unalomból, vannak, akik szeretnének minél többet mutatni magukból a világnak, vannak, akik önmaguknak szeretnének bizonyítani és még lényegében nagyon hosszan lehetne sorolni.

portfólió fotózás
portfólió fotózás

Azonban a fényképezés is folyamatosan fejlődik, így már szinte bárkinek elérhető portfólió és modellfotózás is. Bizony, most már nem kell csupán a sztárok jobbnál jobb képeit csodálnunk, hiszen csúnyán fogalmazva, saját magunknak is csináltathatunk, a saját elképzeléseink és egy profi szakember tapasztalata alapján. Mi célból csinálnánk ilyet? Nos, hát ebbe nem mennénk bele, hiszen fentebb már szinte kiveséztük, hogy számos oka lehet, viszont a céltól fontosabb az, hogy nagyon sok ember szeretné, nagyon sok embernek kell egy saját portfólió. Fel lehet fogni szórakozásnak? Naná! Unalmas képeket lényegében bármikor készíthetsz, viszont, ha egy szakember készít rólad képeket, akkor mi azt javasoljuk, hogy úgymond adj ki magadból mindent. Képzelted már el magad ápolónőnek, gaz csábítónak, tűzoltónak? Amennyiben igen, akkor itt a remek alkalom, hogy megvalósíts egy általad elképzelt karaktert és élvezd te is ki minden pillanatát a fotózásnak. Ugyanis ez nem egy olyan dolog, ahol sokat kellene gondolkodni, kellene parázni vagy netalán félni kellene, hogy hogyan fog teljesíteni. Itt semmi, de semmi ilyenről nincsen szó. Az egésznek a lényege, hogy te élvezd és valósítsd meg, amit elképzeltél, a profi fotós pedig folyamatosan ad majd instrukciókat, hogy jól sikerüljön, amit elterveztél. Nos, reméljük, hogy nagyon sok embernek meg tudtuk hozni a kedvét egy kis fotózáshoz.