Esküvői fotózás

By in ,
1006

Esküvői fotózás

Általában minden embernek van egy bizonyos baráti köre, társasági, amiben jól érzi magát és előbb utóbb sokak itt meg is találják a boldogságot, a párjukat. Valahogy, az utóbbi években már kevesebb a párok között az esküvő, illetve nagyon sokan szeretik azt halogatni minél tovább. Azonban a tapasztalataink alapján, akik összeházasodnak, azok szeretik megadni a módját, itt hazánkban is. Régebben, csak a filmekben láthattuk, hogy milyen óriási eseményt, bulit csapnak és mennyi kelléket használnak, erőfeszítést tesznek, hogy minden tökéletes legyen. Ez elérkezett hozzánk is. Sőt, nagyon sokan szeretik ezeket az újabb úgymond esküvői trendeket vegyíteni a régi népszokásokkal. Például összetörnek tányérokat, ellopják a mennyasszonyt stb. Ez mind, mind feledhetetlen élmény marad mindenki számára, ugyanakkor igazán csak akkor tudunk visszaemlékezni és felidézni azokat a pillanatokat, ha fotó vagy videó formájában meg lettek örökítve. Az utóbbi években az esküvői fotózás rendkívül sokat fejlődött. Már nem csak annyiból áll, hogy készítünk egy csoportképet, illetve pár csoportos képet a hozzátartozókkal, jelenlévőkkel együtt az ifjú párral. Sokkal több ennél, hiszen ez a nap jó esetben csak egyszer van egy ember életében, ezért illik méltó módon, művészien megörökíteni azt. Hogyan?

A portréfotózás például elengedhetetlen lehet egy esküvőről. Ez pedig úgy az igazi, ha mindig van bennük egy kis kreativitás, ebben pedig a fotósnak rendkívül nagy szerepe van. Ilyenkor lehet megörökíteni a legszebb szerelmes pillanatokat, amely egy életre megmaradhat. Természetesen ezt lehet stúdióban, illetve szabadban, több helyszínen is. Már az is bevett szokás, hogy a megtervezett, beállított pozíciók mellett készítenek spontán képeket, amikor is csupán a párokra van bízva, hogy hogyan pózolnak, illetve egy-egy beszélgetés során elkapni pompás pillanatokat. Ilyenekből nagyszerű képek lehetnek. Az esküvői pár kapcsán ugyanakkor nem maradhat el, a közeli, arcképfotózás sem, ahol igazán egyértelművé vállnak az érzelmek és bárki ránéz szerelmes pillanatot lát.

Na, de nem szabad kihagyni a násznépet sem és a róluk készült pillanatképeket. Ezt a fajta úgymond fotózási fajtát már érdemes elkezdeni még az előkészületek idején, hiszen gyakorlatilag így teljes a nap. Továbbá mindenképpen ott kell lenni az eseményen is, amikor a pár kimondja a boldogító igent, hiszen az a pillanat gyakorlatilag megkoronáz mindent. Ha pedig már elkezdődött a buli, akkor azt, ahogy van mindenestől, asszonyrablásostól, pohár-tányértöréssel együtt az est legjobb pillanatait érdemes megörökíteni.

Vannak azonban olyan párok is, akik az igent egy általuk választott különleges helyen szeretnék kimondani. Természetesen ez is egy nagyszerű ötlet és remek fotók készülhetnek. Például, ha úgy döntenek, hogy a tengerparton kelnek egybe, akkor művészi fotókat lehet készíteni a part, illetve a víz segítségével. Gyakorlatilag egy ilyen helyszínen a leginkább a fotóson múlik, hogy megtalálja-e azokat a beállításokat, illetve pillanatokat, amikor egy sokat mondó és kifejező kép születhet. Márpedig mindezt, egy profi fotós meg tudja találni és végezetül remek képek születhetnek, amelyek képesek felidézni annak a napnak az összes momentumát. Nem szabad elfelejteni a fotós választásakor, hogy a jó képek mindig képesek érzelmeket közvetíteni, átadni, nem azt a célt szolgálják, hogy megmutassuk barátnak, szomszédnak, hogy itt vagyok. Fontos, hogy nekik is egyértelmű legyen arról a képről, hogy abban a pillanatban hogyan is érezhettünk.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)